Nyårslöftet

 
Som jag tidigare nämnt här i bloggen så är/var mitt nyårslöfte för 2015 att inte färga håret på hela året - och hittills har det gått riktigt bra!
 
Jag brukade vanligtvis färga håret ungefär 3-4 gånger/år, så ni förstår att det inte varit någon liten förändring, haha. I mitten av november 2014 färgade jag mitt hår senast, då till min naturliga mörkbruna färg. Alltså har det nu gått ett år och några dagar sen jag haft färg i mitt hår. Jag är såå stolt över att jag (snart) har nått mitt mål! Det har egentligen inte varit några som helst svårigheter förrän nu mot vintern, då jag oftast brukar vilja färga håret mörkt igen efter att solen blekt det under sommaren. Resten av året har jag egentligen bara gillat min naturliga hårfärg! Mitt hår har också blivit så mycket friskare av att inte slitas av färgen. Jag har dock toppat håret när det behövts, försökt använda mindre värme och såklart kört med balsammetoden (bästaa).
 
Hur börjar då ett mörkbrunt hår se ut när man inte färgar det på ett år? Ja, här ser ni resultatet, från februari 2015 (hittade ingen från ett tidigare datum, men färgen är nog densamma) till november 2015.
 
Vet inte ifall jag visat någon bild på hur mitt hår blir när det lufttorkat? Oavsett så får ni se här under - naturliga lockar [EDIT: kom på att jag hade sovit med fläta, alltså inte natutliga lockar men andå inte värmestylat] vs lockar skapade mha plattång. Såå jobbigt att håret ser så torrt ut naturligt även om det inte är det...
 
 
Ja, som ni ser, topparna är nästan blonda. Det är ju faktiskt ganska snyggt- som en balayage utan färgning, hur lyxigt? Däremot börjar jag bli lite trött på den sommriga färgen nu, önskar mig faktiskt en tid till frissan som julklapp. Dock bör den vara efter årsskiftet, såklart. 
 
Det jag är som gladast över är att det har växt så mycket! Det är kanske inte så mycket i allas ögon, men verkligen mina! Mitt hår har aldrig förut varit såhär långt. Och tjockt för den delen. Balsammetoden sköter verkligen sitt.
 
Slutsatser jag kommit fram till:
  • 2015 blir det året då jag för första gången klarat av att hålla ett nyårslöfte. 
  • Balsammetoden äger
  • Min naturliga hårfärg är inte råttfärgad- bara det får växa ut lite så glänser det i guldnyanser!
  • Go natural!!
3